Megatravel

Gezi Yucatan Adasi

MT-82105
8 GÜNLER
7 GECELER
859 + 0 Vergilerden
USD

Türkiye'den Meksika'ya seyahat México

seyahat: Cancún , Valladolid , Mérida , Campeche , Calakmul , Bacalar , Mahahual , Laguna Kaan Luum , Tulum , Playa del Carmen .

GÜZERGAH

1. GÜN ISTANBUL - CANCUN
Yerel saati ile Cancun Havalimanı'na variyoruz. Havalimaninda bizi bekleyen  ozel  aracimiz ile   otele transfer oluyoruz. ( yolda panoramik tur) 
Denizin ve güneşin tadını çıkarabilmeniz ve şehrin sokaklarında bir de kendi başınıza gezebilmeniz için serbest zaman.Konaklama otelimizde

2. GÜN CANCUN – VALLADOLID (161 KM/2H) VALLADOLID – MERIDA (159 KM/2H)
Otelde alacağımız erken kahvaltının ardından rehberimizin belirleyeceği saatte Valladolid şehrin  yola cikiyoruz .Güne bu renkli şehrin turuyla başlayacağız. Kolonyal zenginliklerinin ihtişamı şehre "Sultán de Oriente" ( "Doğu Sultanı" )lakabını kazandırmıştır.
Bu şehir, Yucatan'ın bölgesel mutfağından bazı tipik yemekleri tatmak için ideal bir yerdir. Bölgenin en temsilci yemeği olan "pollo pibil" i hazırlama yöntemini tatma ve görme fırsatınız olacak.
Dileyen misafirlerimiz  dünyanın yeni harikalarından biri olan Chichen Itza (opsiyonel tur ) turuna  katilabilirler, şüphesiz dünyanin  en ünlü MAYA arkeolojik sitesidir . Mayalar astroloji konusunda önemli bilgilere sahipti, en ünlü Chichen Itza piramidini Güneş'e göre inşa ettiler, böylece ilkbahar ekinoksu gününde gölge oyunlarıyla gözlemlenebilir :tanrı Kukulkan (tüylü yılan) piramidin merdivenlerinden aşağı iner.
Günün sonunda Mérida'ya doğru yola çıkacağız. Embajadores otelde akşam yemeği ve geceleme
(veya benzeri).

3. GÜN MERIDA- CAMPECHE (184 KM/3H)
Otelde kahvaltı.Mexico City'den sonra Meksika'nın en büyük ikinci tarihi merkezi olan Merida şehrinin rehberli turuyla güne başlayacağız.
Merida'nın mutfağı, yerli halkın yerel kültürünün yanı sıra Karayipler, Meksika, Avrupa ve Orta Doğu'nun tatlarından da etkilendiği için geleneksel Meksika mutfağından farklıdır.
Dileyen misafirler eski 19. yüzyılda şehrin yükselişini kanıtlayan eski bir Meksika konağı olan Hacienda'yı (opsiyonel tur) ¨Hacienda Henequenera¨ keşfetmek için yola çıkın. Hacienda'da tipik bir öğle yemeğinin tadını çıkarın.
Henequen'in (Yucatan'ın yeşil ipliği) dönüşüm sürecini öğrenme fırsatına sahip olacaksınız; bitkiden elyafa ve liften ipliğe ve bitmiş ürüne.
Bu Hacienda'da yüzebileceğiniz bir cenote da var. (havlunuzu getirin).
Campeche'ye doğru yola çıkacağız. Varışta, şehrin rehberli bir turu yapacağız Campeche zengin bir denizcilik tarihine sahiptir ve mimarisi Barok tarzındadır. 1999 yılında UNESCO tarafından bir Dünya Mirası Alanı ilan edildi. 
Fransız, Hollandalı ve İngiliz korsanların şehre yaptığı yaklaşık bir asır aralıksız saldırılarından sonra, İspanyollar 1686'da büyük bir sur inşa ettiler.
Zamanla Campeche, Batı Yarımküre'nin en iyilerinden biri olan müthiş savunma sistemi sayesinde Yucatan'ın ana kolonyal limanı haline geldi.
Şehrin gastronomisinin, kültürel etkinliklerinin ve ekoturizm tekliflerinin tadını çıkarmak için serbest akşam
Otelde akşam yemeği ve konaklama.

4. GÜN CAMPECHE- CALAKMUL (302 KM/6H)
Otelde kahvaltı.
 Calakmul arkeolojik alanına yola çıkiyoruz. Bu site yalnizca 1930'da keşfedildi ve halka açık en yeni Maya sitelerinden biridir. Ülkenin en büyük tropik rezervinin ortasında yer alir . Bir Indiana Jones macerasında olduğunuzu hissedeceksiniz çünkü bu site hala çok vahşi! Yaklaşık 6.000 bina var ve bunlardan sadece birkaçı arandı. Huzurun ve doğanın tadını çıkarmanızı sağlayacak bu site hala çok az ziyaret edilmektedir.
Orman faunası ve tropikal bitki örtüsünün çeşitliliği şaşırtıcıdır. Calakmul 86 türüne (jaguar, puma, ocelot, oncille, jaguarondi (veya su samuru kedisi), karınca yiyen, örümcek maymunu, uluyan maymun (veya lark), tapir vb.), Yaklaşık 282 kuş türüne, 50 türe ev sahipliği yapmaktadır. sürüngenler, 400 çeşit kelebek ve 73 çeşit oncidium luridium türü orkide.
Bu güzel yere yuva diyen maymunları, kuşları ve diğer hayvanları görmeye hazırlanın!
Yolda öğle yemeği (box lunch) .
Otelde akşam yemeği ve Calakmul otelinde  gece konaklama.

5. GÜN CALAKMUL- BACALAR - CHETUMAL (235 KM/5H)
Otelde kahvaltı
"Yedi Renk Lagünü" olarak da bilinen Bacalar Lagünü'ne Giden Yol; Yerin farklı derinlikleriyle kontrastları sayesinde suları mavinin yedi tonunu yansıtıyor. Bu lagünün ayrıca derinliği 90 metreye ulaşan bir açık hava cenotu vardır.
Bacalar köyünü ziyaret edeceğiz. Çeşitli ahşap el sanatlarının yanı sıra tipik el yapımı giysiler de vardır: huipiles.
Bacalar ayrıca Orta Amerika'dan  gelen mal ticaretindeki önemi nedeniyle onu korsan saldırılarından koruyan ve boya olarak kullanılan silinmez bir siyah boya "palo de Tinte" nin büyük üretimi nedeniyle artan bir tahkimatına sahiptir. İngilizler tarafından tekstil.
Lagünda olan bir restoranda balık öğle yemeği.
Dileyen misafirlerimiz Lagünü geçmek için (opsiyonel tur) motorlu tekne gezisine çıkma fırsatınız olacak, bu cennetin size sunduğu mavinin tüm tonlarını keşfetmenin en iyi yolu budur.
Chetumal'a gidiyoruz. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde

6. GÜN CHETUMAL- MAHAHUAL (142 KM/2H)
Kahvaltı. Mahahual'a yola cikiyoruz . Mahahual, birkaç on yıl öncesinden birçok Playa del Carmen ziyaretçisine hatırlatıyor: hem macera hem de dinlenme için ideal bir ortam sunarak turistleri karşılayan bir balıkçı köyü. Burayı bu kadar çekici kılan, otel zincirlerinin olmaması, yerini küçük oteller ve tabii ki cennet gibi kumsalları alıyor!
Deniz kenarındaki bir restoranda öğle yemeği, güneşlenmek için şezlongların keyfini çıkarabilirsiniz.
Burada Avustralya'dan sonra dünyanın en büyük ikinci bariyer resifini buluyoruz. Dileyen misafirlerimiz  Deniz yaşamını, bu resiflerde yaşayan binlerce renkli balığı ve deniz kaplumbağalarını snorkeli yüzme gezisiyle (opsiyonel tur) keşfedin.
Karayip Denizi'nde akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

7. GÜN MAHAHUAL - TULUM- PLAYA DEL CARMEN (161KM/3H)
Otelde kahvaltı.
Kaan Luum Lagünü'nü ziyarete yola cikiyoruz , bu lagün Sian Kaan Rezervinin bir parçası, farklı kuş türleri ve şnorkelli yüzme için Lagün'ün ortasında bir cenote var. Huzurlu suları ile dinlenmek için mükemmel bir yerdir. 
Bu aktivitenin ardından “ceviche” öğle yemeği yiyeceğimiz Tulum'a gideceğiz.
Dileyen musafirlerimiz Öğle yemeğinden sonra, Maya medeniyetinin savunma limanı olarak inşa edilen ve deniz kenarında inşa edilen tek Maya bölgesi olan ünlü arkeolojik bölgesi Tulum'u (opsiyonel tur ) ziyaret edebilirsiniz, burası size Riviera Maya'nın ne olduğunu mükemmel bir şekilde sunar ; Maya kültürü ve cennetsel plajların birleşimi!
Playa del Carmen yola cikiyoruz . Akşam yemeği ve konaklama otelde.

8. GÜN  PLAYA DEL CARMEN - CANCUN havalimanı (55KM / 1H)
Otelde kahvaltı.
Cancun havalimanina transfer.

FİYATLAR VE OTELLER

2021

KİŞİ BAŞINA USD ´dan baslayan fiyatlar DBL SGL
859 1,099

 

2022

 

KİŞİ BAŞINA USD ´dan baslayan fiyatlar DBL SGL
899 1,159

 

OTELLER

Planlanan veya benzeri oteller
HotelŞehirTipÜlke
Smart Oasis v.bcancúnTuristaMéxico
Embajadores v.bMeridaTuristaMéxico
Castelmar v.bCampecheTuristaMéxico
Maya Balam v.bCalakmulTuristaMéxico
Los Cocos v.bChetumalTuristaMéxico
Bluekay v.bMahahualTuristaMéxico
Wyndham Garden v.bPlaya del carmenTuristaMéxico
Ésta es la relación de los hoteles utilizados más frecuentemente en este circuito. Reflejada tan sólo a efectos indicativos, pudiendo ser el pasajero alojado en establecimientos similares o alternativos

DAHİL

  • Transfer havalimani- hotel -havalimani
  • Tum transferler programda olanlar
  • 3* ve 4* yildizli otellerde konaklama
  • 7 Kahvalti
  • 6 öğle yemeği ve 6 akşam yemeği
  • Rehber ingilizce veya fransizca
  • Kisi basina 1 baggage 23 kg / 158 sm

İÇERMEZ

  • International flights
  • Şahsi harcamalar,
  • Meksika: Turkiye Cumhuriyeti pasaportu icin vize istiyor. Online bir form doldurarak alinan kolay bir vize. Meksika yesil pasaport sahipleri online vize islemi yapamiyor. Konsolosluktan basvuru yaparak vize almalari gerekiyor.
  • Seyahat tarihi sonunda pasaportunuzun suresinin dolmasina 6 aydan az bir sure varsa ulkeye giris yapamayabilirsiniz.
  • Bahşişler
  • Ekstra turlar
  • sigorta
  • Impuestos aéreos por persona

HARİTA

Cancún , Valladolid , Mérida , Campeche , Calakmul , Bacalar , Mahahual , Laguna Kaan Luum , Tulum , Playa del Carmen .

Türkiye'den Meksika'ya seyahat México

seyahat: Cancún , Valladolid , Mérida , Campeche , Calakmul , Bacalar , Mahahual , Laguna Kaan Luum , Tulum , Playa del Carmen .