Megatravel

Gezi Meksika Harikalari

MT-82104
15 GÜNLER
14 GECELER
2259 + 0 Vergilerden
USD

Türkiye'den Meksika'ya seyahat México

seyahat: Ciudad de México , Puebla , Cholula , Oaxaca , Monte Albán , Tehuantepec , San Cristóbal de las Casas , Palenque , Campeche , Uxmal , Mérida , Chichén Itzá , Cancún .

GÜZERGAH

1 İstanbul - Mexico City
İstanbul Havalimanı’nda Türk Havayolları ile  Mexico City´e hareket ediyoruz.

2 Mexico City
Mexico City’ye varıyoruz.
Havalimanında bizi rehber karşılıyor ve otele transfer oluyoruz. Kahvaltidan sonra sabah erken saatlerde Mexico City keşfimiz başlıyor. UNESCO tarafindan Dunya Mirasi Listesine alinan sehrin tarihi merkezi ile baslayacak. Meksika'da ana meydanlara Zocalo deniliyor ve buradan sehri tanimaya basliyacaz. Bu bölgenin en büyük özelliği geçmişte Aztek İmparatorluğu'nun başkenti olan Tenochtitlan şehrinin merkezi olması. Hatta Aztekliler burayı dünyanın da merkezi olarak kabul ediyorlardı. Bir Aztek tapinaginin yerine insa edilen Metropolitana Katedrali , unlu sanatci Diego Rivera´nin Meksika tarihini anlatan duvar resimlerinin bulundugu Palacio Nacional -Hukumet Sarayi gorecegimiz yerler arasinda yer aliyor. Meydanın hemen yanında bulunan Templo Mayor şehrin ana tapınağıydı. Bugün bu tapınağın kalıntıları halen Zocalo meydanının yanında görülebiliyor. Konaklama otelimizde.

3 Mexico City
Kahvaltının ardından  Frida Kahlo Müzesi & Xochimilco (Soçimilko) Tekne Turu’na yol cikacagiz. Frida Kahlo’ya ait yaklaşık 300 parça eşyanın bulunduğu “La Casa Azul – Mavi Ev” her yıl dünyanın dört bir tarafından ziyaretçi kabul etmektedir. Turumuzdan sonra Xochimilco (Soçimilko) tekne turunu yapacağız. Aztekler sebze ve çiçek yetiştirmek için su kanalların etrafında tarım alanları & çiçek bahçeleri yapmışlardır. Gezi sırasında günümüze kadar muhafaza edilmiş olan bahçeleri, çeşitli ağaçları ve yerel halka ait evleri görebilirsiniz.
Tur bitimi otele transfer. Konaklama otelimizde.

4 Mexico City
Kahvaltı sonrası otelimizden ayrılıp Teotihuacan Tapınağını keşfetmek için yola çıkıyoruz. Meksika Acolman köyünün ziyareti (piñatas köyü)
Piñatas, 1537'de San Agustín Manastırı'nda Acolman'da yaratıldı. Bunlar, İspanyol öncesi ve İspanyol geleneklerinin bir karışımının sonucudur ve bugün bu köy, 50'den fazla zanaatkarın piñata üretimine adandığı bu geleneğin beşiği olarak kabul edilmektedir. Ondan sonra Teotihuacan´a hareket ediyoruz , arkeolojik olarak ülkenin en etkileyici yerlerinden biri olup antik dünyanın en büyük yerleşim birimlerinden biridir.
Turumuzun en önemli
bölümü Güneş ve Ay Piramidini göreceğimiz kısımdır. Kimler tarafından kurulduğu ve niçin aniden terkedildiği halen açıklığa kavuşmamış bu kadim şehrin kuruluş tarihi hakkında da farklı görüşler ileri sürülmektedir. Burada ayrıca Quetzalcoatl Tapınağını ve duvarlarına işlenmiş Tüylü Yılan motiflerini göreceğiz. Ogle yemegi yerel bi restorantda.

5  Mexico City –Puebla -Cholula –Oaxaca
Sabah erken kahvaltının ardından "Çinileri", gastronomi ve kolonyal mimarisi ile ünlü "Meksika Roması" Puebla şehrine devam edeceğiz.Puebla merkezinde kucuk bir tur ve Cholula şehrine devam edip San Pedro de Cholula kilisesini ziyaret edeceğiz  .öğle yemeği yerel bi restoranda aliyoruz ve Oaxaca'ya devam ediyoruz. Konaklama otelimizde 

6 Oaxaca
Kahvaltının ardından Oaxaca sehir turundan basliyoruz .Sehir turun ardindan Monte Alban ziyaret  edecez. Monte Albán, Oaxaca varlığının en önemli arkeolojik bölgesidir ve Zapotek devletinin Oaxaca Vadisi nüfusu üzerinde on üç yüzyılı aşkın süredir uyguladığı dini, politik ve ekonomik kontrol nedeniyle benzersiz bölgesel öneme sahiptir. Turdan sonra bölgenin renkleri ve gelenekleriyle dolu yerel bir pazarı ziyaret etmek için Oaxaca merkezine  devam ediyoruz.
Konaklama otelimizde

7  OAXACA –TULE -MITLA - TEHUANTEPEC
Kahvaltının ardından Tehuantepec sehirine hareket ediyoruz . Yolumuzda dunyanin en eski agaci  Arbol de Tule ziyaret edecegiz ,ondan sonra Mitla arkeolojik bolgesini ziyaret edecigiz ve Mezcal fabrikasini. Oaxaca mezcal yapma sürecini öğreneceğimiz bir mezcaleria'yı ziyaret edeceğiz. Mezcal, Meksikalılar tarafından tekila olarak bilinen alkollü bir içecektir. Tekila ile aynı bitki ailesine ait bitkilerden üretilir: agav.
Tehuantepec´de otelimize yerlesme 

8  TEHUANTEPEC – CANON SUMIDERO-CHAMULA -ZINANCANTAN-SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS
Kahvaltının ardından SUMERIDO KANONUNDA MOTORLU TEKNE TURU  için erken hareket, "Grijalva" nehrinden, binlerce yıl önce kazılmış, kayalıkları 1000 metre yüksekliğe ve derinliğe ulaşan muhteşem taş geçitlere hayran kalacağız. Bu doğa harikasını çevreleyen tropikal bitki örtüsünden fışkıran doğanın kaprisleri burada taşa oyulmuştur: İskele yakınındaki geleneksel bir restoranda öğle yemeği ve Chamula köyüne gidiyoruz. Burası Meksika yerli kültürü ve geleneğinin yoğun olarak hissedildiği Tzotzil – Maya köylerindendir. Fotoğraf çekilmesinden halk hoşlanmaz, ruhlarının zarar gördüğüne inanırlar. Köy ziyareti sonrasında kısa bir yolculuk yapıyor ve bir başka yerli kasabası olan Zinacantan’a ulaşıyoruz. Zinacantan’ın Türkçe meali yarasanın ülkesidir. Burada Maya kültürü günümüzde hala yaşamaktadır. Kadınlar genelde el tezgâhlarında kendi dokudukları çiçek desenleri olan mavi renkli etekler giyerler. Kasabanın kilisesini ziyaret ediyoruz. Bazen kilisede şaman ritüelleri de gerçekleştirilmektedir. Tortilla ve Taco’nun anavatanı olan bu bölgede taze tortillanın tadına bakmanızı öneririz. Ziyaretimizin ardından  San Crsitobal de las Casas’a gidiyoruz ve konaklama otelimizede .

9  SAN CRISTOBAL – AGUA AZUL – PALENQUE
Kahvaltının ardından San Cristobal de las Casas’tan ayrılıyoruz. 
Palenque'e giderken, bir kahve tarlasını gezmek için Ocosingo köyünde duracağız. Yörenin muhteşem manzarası eşliğinde bu taze kavrulmuş içeceği tadacaksınız. Dilerseniz çok çeşitli çekirdeklerden kahve satın alabilir veya baristadan ev yapımı bir spesiyalitenin tadını çıkarabilirsiniz.Turdan sonra  Agua Azul Şelalesi’ni ziyaret ediyoruz. Öğle yemeğinden sonra hareket ediyor 
ve iki saat sonra Tumbala Dağı’nın eteklerinde kurulan antik Maya kenti Palenque’ya geliyoruz. Konaklama otelimizde.

10 PALENQUE – CAMPECHE
Sabah otelde alacağımız Kahvaltının ardından 08:30’da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Palenque’de antik şehir turumuz gerçekleştiriyoruz. Usumacnita Nehri’nin yatağı boyunca etkisini gösteren bu kent M.S. 500 ile M.S. 700 yılları arasında en görkemli çağını yaşamıştır. Maya mitolojisi konulu yontma kabartmalarının hafifliği ve binalarının zarafeti ile taş ustalığı, bu uygarlığın yaratıcı dehasını sergilemektedir. Bu etkileyici ören yerini gezdikten sonra hareket ediyoruz. Mola ile birlikte yaklaşık beş saat sürecek bir seyahatten sonra Meksika Körfezi’nin kıyısında yer alan UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Campeche’ye varıyor ve tarihi şehir merkezinde yürüyüş turu yapıyor sonrasında otelimize yerleşiyoruz. Konaklama otelimizde.

11 CAMPECHE – KABAH -UXMAL – MERIDA
Sabah alacağımız Kahvaltıdan sonra saat 08.00’da otelimizden ayrılıyoruz. Yaklaşık iki saatlik yolculuk sonrası Uxmal’e geliyoruz. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Uxmal, Maya dilinde “üç kez inşa edilmiş” anlamındadır. Uxmal içinde yer alan Valilik Sarayı, Büyücü Piramidi, Kaplumbağalar Evi gibi binaları ziyaret ediyor, sonrasında buradan ayrılıyoruz. Kısa bir yolculuk sonrası tarihi Kabah ören yerine geliyoruz. Uxmal’a çok yakın olmasına rağmen gösterişi yapıların azlığı nedeni ile fazla bilinmemektedir. Bu tarihi şehirde yağmur tanrısının maskesinin yer aldığı maskeler sarayını ve diğer yapıları ziyaret ederek ayrılıyoruz. Ziyaretlerimiz sonrasında yaklaşık 1½ saatlik yolculuk yapıyor Merida’ya varıyoruz. Merida’da şehri tanımak amacı ile zamanımız kalır ise kısa bir yürüyüş turu yapıyor sonrasında otelimize yerleşiyoruz. Konaklama otelimizdedir.

12 MERIDA – CHICHEN ITZÁ – PLAYA DEL CARMEN
Kahvaltının ardından iki saatlik yolculuk yapıyor ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Chichen Itza’ya varıyoruz. Chichen Itza, Maya dilinin bir sözcüğü olan CHI (ağız), CHEN (iyi), ITZA (cadı suyu) kelimelerinden türemiştir. İnanışa göre insanlar merdivenlerden aşağıya kurban olarak atılırlar ve sağ kalanların büyücü olduklarına inanılırmış. Bu ören yeri üç bölüme ayrılmıştır: Kuzeyde yer alanlar Toltek tarzında; orta gruptaki binalar erken dönem eserleridir; güney gruptaki eserler ise “Eski Chichen” olarak bilinen dönemdendir. Mayaların “pok ta pok” olarak adlandırdıkları oyun bahçesi binaların ortasında yer almaktadır. Ören yerinde El Castillo Piramidi, Savaşçılar Tapınağı, insanların kurban edildiği Tzompantili binası ve Gözlemevi göreceğimiz yerlerden bazılarıdır. Turdan sonra  resorant Hacienda Selva Maya´da ogle yemegi ve cenotaya giris , sonra yolumuz Cancuna hareket ediyoruz . Tur sonrası Playa del Carmen´a hareket ve otele yerleşme.
HACIENDA SELVA MAYA RESORANT VE CENOTE

13 PLAYA DEL CARMEN
Otelde kahvaltının. Serbest zaman

14 PLAYA DEL CARMEN- CANCUN
Otelde alacağımız kahvaltının ardından havalimanına transfer oluyoruz.

15 ISTANBUL
Istanbula varis.

FİYATLAR VE OTELLER

Base 16 20 25 30 35 40
Fiyat USD kisi basina DBL odada $2,419 $2,529 $2,399 $2,409 $2,299 $2,259

OTELLER

Planlanan veya benzeri oteller
HotelŞehirTipÜlke
Posada VienaCiudad de MéxicoTuristaMéxico
Oaxaca RealOaxacaTuristaMéxico
Hotel CalliTehuantepecTuristaMéxico
DmonicaSan CristobalTuristaMéxico
Plaza PalenquePalenqueTuristaMéxico
CastelmarCampecheTuristaMéxico
EmbajadoresMeridaTuristaMéxico
Wyndham GardenPlaya del carmenTuristaMéxico
Ésta es la relación de los hoteles utilizados más frecuentemente en este circuito. Reflejada tan sólo a efectos indicativos, pudiendo ser el pasajero alojado en establecimientos similares o alternativos

DAHİL

  • Transfer havaalani -otel -havaalani
  • Tum transferler programda olanlar
  • Turkce rehber
  • 12 kahvalti
  • 12 ogle yemegi (icecekler dahil degil )
  • Programdaki Tum turlar
  • 3* ve 4* otellerde yerlesme
  • Giris – Teotihuacan
  • Xochimilco tekne turu
  • Frida Kahlo muzesi
  • Girisi -Monte Alban
  • Tule , Mitla
  • Oaxaca'da mezcal içki fabrikası
  • Cañon del Sumidero'da motorlu tekne turu
  • Agua azul (selalesi)
  • Girisi – Palenque arkeoloji
  • Giris Chichen Itza
  • Giris Uxmal z/a
  • Giris Kabah z/a
  • Giris Palenque z/a
  • Ogle yemegi ve cenote Hacienda Selva Maya
  • 158 sm /23 kg –1 bagaj kisi basina

İÇERMEZ

  • Şahsi harcamalar
  • Vize ucretleri
  • Seyahat tarihi sonunda pasaportunuzun suresinin dolmasina 6 aydan az bir sure varsa ulkeye giris yapamayabilirsiniz.
  • Bahşişler -rehber , sürücüler ve otel personeli için
  • Opsiyonel turlar
  • Sigorta
  • Impuestos aéreos por persona

HARİTA

Ciudad de México , Puebla , Cholula , Oaxaca , Monte Albán , Tehuantepec , San Cristóbal de las Casas , Palenque , Campeche , Uxmal , Mérida , Chichén Itzá , Cancún .

Türkiye'den Meksika'ya seyahat México

seyahat: Ciudad de México , Puebla , Cholula , Oaxaca , Monte Albán , Tehuantepec , San Cristóbal de las Casas , Palenque , Campeche , Uxmal , Mérida , Chichén Itzá , Cancún .